fbpx

Nieuws

Matty werkt ruim drie jaar als flexwerker in De Blokstallen: ‘Ik heb het grootste kantoor van allemaal’

Kindercoach, moeder en een gedreven onderneemster: dat is Matty van de Rijzen. Ruim drie jaar huurt ze met veel plezier een flexwerkplek in de grote ruimte van De Blokstallen. Voor haar bedrijf Glundercompany werkt ze voornamelijk achter haar laptop. Zo nu en dan ontvangt ze er ouders en kinderen voor coachingssessies. “Het is zo fijn om mensen op zo’n comfortabele en luxe plek te mogen ontvangen.”

Succesvol inspireren

Met haar manier van denken en haar creatieve blik op kinderen inspireert ze enorm veel mensen op sociale media. Dát willen mensen ook leren. Op een zo praktisch mogelijke manier deelt ze haar denkwijze en inspireert ze enorm veel mensen, met succes. Waar dat succes aan te danken is? Matty: “Dicht bij mezelf blijven. Zonder al teveel ambitie ben ik mijn creativiteit met de wereld gaan delen. Dat is druppelsgewijs enorm gegroeid.”

Werken op locatie

Juist doordat Matty landelijk mensen op weg helpt, kan zij haar doelgroep online het beste bedienen. Matty: “Ik ben heel interactief met mijn doelgroep. Op sociale media, middels online webinars en cursussen. Dat vind ik het leukste om te doen! Maar wel vind ik dat je als consultant iets van zekerheid moet kunnen bieden. Op mijn website staat daarom het adres van De Blokstallen, en waar nodig kan ik hier mensen ontvangen.”

Mensen komen hier écht graag

Met regelmaat ontvangt Matty klanten voor kinder- en oudercoaching. Matty: “Nog altijd staan mensen versteld over hoe mooi het hier is. De spreekkamer is heel neutraal, maar als ik er poppetjes, spelletjes en kleurtjes neerzet, dan lijkt het net een kinderpraktijk. Mensen komen hier écht graag!”

De voordelen van een flexwerkplek

Op de momenten dat ze alleen werkt, geniet Matty volop van haar flexwerkplek in de grote ruimte van de Blokstallen: “Een kantoor, afgezonderd van de wereld, dat is niks voor mij. Ik wil juist reuring. Ik heb hier het grootste kantoor van allemaal! Een leuke bijkomstigheid is dat hier helemaal achter in de ruimte werk. Hierdoor kan ik in alle rust werken, maar is er even verderop wel ‘leven’ bij de koffieautomaat waar andere mensen elkaar ontmoeten.”

Read More

We verwelkomen Milou Smit als nieuwe huurder van De Blokstallen: ‘Hier verzet ik dubbel zoveel werk op één dag’

Milou Smit (30) is duidelijk blij met haar nieuwe werkplek in De Blokstallen. Sterker nog: tijdens de rondleiding is ze meteen overtuigd dat ze een kantoor op deze plek wel ziet zitten. Hoe ze hier zo terecht gekomen is? “Voor mijn werk ben ik heel actief op sociale media. Al een tijdje volgde ik de dames van Het Champagne Atelier. Zij huren hier ook een kantoor en posten regelmatig over hun fijne werkplek. Dat triggerde om er een kijkje te nemen.”

Zoektocht naar efficiëntie

Al tien jaar is Milou online zichtbaar als blogger en met haar redactiewerk, binnenkort lanceert ze haar nieuwste product: een Pinterest Marketing Academy. Milou: “Dit werk kun je overal doen en dat is gelijk ook de valkuil. Je kunt blijven werken, maar met drie kinderen thuis ben je ook snel afgeleid. Het afgelopen jaar heb ik diverse cursussen gevolgd en mezelf gespecialiseerd als Pinterestmarketeer. Dit is best onverwachts heel snel gaan groeien. Nu kan ik meer efficiëntie in mijn werk wel gebruiken.”

Focus op werk- en privébalans

Milou gaat drie volle dagen op haar kantoor in De Blokstallen werken. “Het is heerlijk om moeder te zijn, maar ook heerlijk om te werken. Nu kan ik meer gaan focussen op een goede werk- en privébalans.” Na een paar dagen werken in De Blokstallen merkt ze al een enorm verschil: “Hier verzet ik dubbel zoveel werk op één dag. Ik heb zoveel kunnen doen. Ook vind ik het heel leuk dat je hier omringd bent door andere ondernemers. Je maakt een praatje tussendoor en dat breekt de werkdag enorm!”

Read More

Linda en Katelijne kiezen voor de informele sfeer bij De Blokstallen: ‘Je gaat niet bij de advocaten in het gouden torentje op bezoek’

Vijf jaar geleden. De Blokstallen is nog in zijn oude staat als de dames van Anderz Advocaten hun oog laten vallen op de sfeerimpressies. Een pand in de binnenstad dat in de vroegere stijl wordt opgeknapt voor diverse ondernemers. Het idee dat zij hier een grote ruimte met een dubbele verdieping en een vide kunnen huren, dat lijkt ze wel wat. Maar ook het feit dat meerdere bedrijven zich hier vestigen: cliënten hebben zo minder het gevoel dat ze bij de advocaat binnenstappen.

Het is de ‘bouwborrel’ die Linda Prop en Katelijne Baas laat inzien in wat voor bijzonder project ze zijn gestapt. Linda: “Met enkele nieuwe huurders namen we er een kijkje. Alles lag nog open en we mochten onze ruimte bekijken. Als ik er nu aan terugdenk, is het zo bizar mooi opgeknapt.” Dat vinden ze niet alleen zelf, maar ook de vele bezoekers die ze hier ontvangen. Katelijne: “De standaard reactie is: ‘wow, wat zitten jullie gaaf hier!’”

Ideale ligging

Binnen de advocatuur zijn er genoeg concullega’s die vanuit huis werken. Katelijne: “Dat is niks voor ons. We vinden het juist fijn om op locatie te werken. En werk en privé zoveel mogelijk gescheiden te houden. Werken op een plek waar we onze cliënten kunnen ontvangen. Cliënten komen vaak vol emotie naar ons toe, dan heb je geen zin om rondjes in de stad te rijden voor een parkeerplek. Cliënten kunnen hier voor de deur parkeren.”

Gouden torentje

Wat de dames vooral zo aanspreekt aan De Blokstallen is de informele sfeer. Linda: “Je gaat niet bij de advocaten in het gouden torentje op bezoek. Wij zijn er voor iedereen en dat kunnen we hier uitstralen.” Op maandag is er een vrij inloopspreekuur waarbij de dames mensen geheel vrijblijvend te woord staan. Katelijne: “Doordat er vaak gevoelige informatie wordt gedeeld, maken we vaak gebruik van de vergaderruimtes. Die privacy is heel prettig.”

Reuring in het pand

Toch hechten Linda en Katelijne ook veel waarde aan de reuring die het pand biedt. Linda: “Als je hier een rondje loopt, is er altijd wel iemand waarmee je een praatje kunt maken. Dat hoeft niet per se over werk te gaan en dat is ook weleens fijn. Met regelmaat is er een borrel of leuke activiteit samen met de huurders uit het pand. Dat is altijd weer even gezellig!”

Read More

Op deze inspirerende werklocatie ga je andere ondernemers collega’s noemen

Het klinkt zo simpel: een werkplek met een mooie uitstraling, een aparte ruimte waar in je in alle rust kunt werken, klanten kunt ontvangen en af en toe kunt vergaderen. Zo’n werkplek vind je zo. Maar hoe waardevol is het dat je er mensen tegenkomt die jou inspireren? Voor je netwerk, maar even zo goed voor ontspanning… Je loopt deze ondernemers immers dagelijks tegen het lijf.


Wij, van Business Center Blokstallen en Kantoorvilla De Pastorie, hechten veel waarde aan de verbinding tussen huurders. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat ondernemers door een prettige werksfeer met meer plezier naar hun werk gaan. Maar even zo goed dat ondernemers elkaar enorm kunnen versterken. Door af en toe met elkaar het gesprek aan te gaan over het werk, maar net zo goed over het dagelijks leven. 

Daarom organiseren wij maandelijks een vrijdagmiddagborrel voor onze huurders die elkaar onder het genot van een drankje eens op een andere manier willen spreken. Even weg van de koffiecorner, maar in een relaxte sfeer in de lounge of ’s zomers op het terras. We kletsen met elkaar over het verbeteren van een business, wisselen ervaringen met elkaar uit, maar ook op privévlak leren we elkaar steeds beter kennen. Juist dat zorgt voor verbinding.

Om nog meer te verbinden, organiseren we meer dan alleen de vrijdagmiddagborrels. Zo deden we al eerder een wijnproeverij, een Green Egg-sessie, barbecueavond én een kookworkshop samen. Onder het mom, elkaar beter te leren kennen. Want zie je elkaar dagelijks op dezelfde werklocatie, dan spreek je na verloop van tijd niet meer over die andere ondernemer, maar over die andere collega. 

Read More

Werken op een locatie met een vleugje luxe bij Kantoorvilla De Pastorie en Business Center Blokstallen

Het wordt steeds populairder: werken op locatie met een vleugje luxe. Een plek met een mooie uitstraling waar je klanten kunt ontvangen. Maar ook kunt vergaderen, presentaties geven, netwerken en bovenal in een rustig kantoor kunt werken. Wij kunnen garanderen, voor elk type ondernemer of flexwerker is er kans op een goede match met Kantoorvilla De Pastorie en Business Center Blokstallen.

Rondom het meest westelijke gebied van Noord-Brabant, op de grens van Zeeland, zijn er maar weinig locaties die een uitstraling hebben als Business Center Blokstallen en Kantoorvilla De Pastorie. Beide locaties kennen een bijzondere historie, hebben een uitstraling van oude grandeur en omarmen het knusse huiskamergevoel. Terwijl de ruimtes van alle hedendaagse luxe zijn voorzien.

De inspirerende locaties zijn beiden voorzien van Domotica, dat zorgt ervoor dat in elke ruimte de perfecte balans tussen koelte en warmte is. Daarnaast maak je er gebruik van het snelste internet. Op beide locaties werk je met collega-ondernemers om je heen waarmee je bij de gezamenlijke koffiecorner een praatje kunt maken. Ook is de keuken van alle faciliteiten voorzien, hier kun je met elkaar lunchen.

Voor elk type ondernemer is er plek bij Kantoorvilla De Pastorie en Business Center Blokstallen. Zo zijn er ruimtes voor één of hooguit enkele werkplekken, maar even zo goed ruimtes met meerdere werkplekken. Daarnaast bieden beide locaties de mogelijkheid tot flexwerken. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem gerust eens contact met ons op.

Read More

De start is gemaakt!

Overdracht
Op 24 september was het dan eindelijk zover. Na een kleine twee jaar sinds het eerste idee, vond zowel de feitelijke als notariële overdracht plaats. Een zware bestuurlijke delegatie met maar liefst twee wethouders bezegelden e.e.a. met een
handdruk aan de drie nieuwe eigenaren Helmig, Maas & Willard.

Ruwbouw Structuur
Om de gebruikers er straks warmpjes bij te laten zitten, is er naast de nieuwe opzet van vloer-, wand- en plafondstructuren ook al begonnen met alle installaties. Zowel elektra, CV als de Airco monteurs zijn al druk bezig met het plaatsen van al het leidingsnetwerk. Zelfs Ziggo ligt er al in, BCB is al bijna digitaal bereikbaar!

Kijken / Kennismaken
Om alle nieuwe gebruikers een beetje sfeer te laten snuiven en een eerste indruk op te laten doen organiseren wij op vrijdag 21 November van 16.00h tot 17.30h een:

OPEN MIDDAG

Trek warme kleren aan want er is nog géén verwarming.
Graag een bevestigingsmailtje naar info@bcblokstallen.nl of en zo ja met hoeveel personen jullie komen (medewerkers zijn welkom)

Planning
Een exacte datum is nog te riskant, een kwartaal te globaal, maar de maand Maart 2015 durf ik te noemen.

Niets Blijft
Zoals de spreuk van Bart Bevers op de gevel al stelt; Niets Blijft.
En om ergens te komen moet je eerst terug naar de basis. In dit geval moest er eerst gesloopt worden. Dit laten de heren TTO uit Tilburg zich geen twee maal zeggen. Inmiddels zijn alle dichtgemetselde gevelopeningen eruit, is het dak deels opengezaagd en is intern alles gestript.

Read More

Er is weer leven in de stallen

Het Business Center, een viertal Commerciele Ruimtes en Restaurant zullen na een grondige renovatie gevestigd zijn in “De Blokstallen 2” Van origine waren dit de paardenstallen van de garnizoensstad Bergen op Zoom. Dit indrukwekkende Rijksmonument vormde in 1745 samen met de naastgelegen zustergebouwen een ensemble van de Cavalerie.

Er is weer leven in de stallen. Aan de blokstallen 2 in Bergen op Zoom gaat veel gebeuren het komende jaar. De kroon op het werk zal de opening van het Business Center in het voormalige stadsarchief rond het 1e Kwartaal 2015 zijn. Stijlvolle kantoren en sublieme vergaderlocaties in het totaal in ere herstelde historische pand, bieden ondernernemers de kans zich te onderscheiden. Het pand ligt langs de Westersingel op loopafstand van het NS station en de historische binnenstad van Bergen op Zoom. Naast voldoende (eigen en betaalde) parkeergelegenheid bent u via de centrum ring direct aangesloten op de knooppunten A4 en A58 waarmee u zich in het hart van de as Rotterdam-Antwerpen bevindt. Een meer ideale vestigingsplaats kunt u zich niet wensen.

Buren
Gelijktijdig met de ontwikkeling van het Business Center concept zullen we een fantastische buurman krijgen. Een restaurant, Lounge Bar zal gevestigd worden in de voorste twee segmenten van Blokstallen 2. Een riant zonnig terras aan de Westersingelzijde geeft u de mogelijkheid om heerlijk in het zonnetje te genieten van de verwennerij. Binnen zal de combinatie van een open keuken en bar hierbij letterlijk en figuurlijk het hart van het restaurant vormen. Een beleving, voor een hapje tussendoor of uitgebreid diner kan men geen betere plaats bedenken.

Puur! Puur uit eten betekent het toevoegen van passie en smaak aan eten door te kiezen voor pure ingrediënten. Biologische- duurzame- en fairtrade streekproducten met de gedachte om mensen samen te brengen en iets in beweging te zetten.

Read More