fbpx

Linda en Katelijne kiezen voor de informele sfeer bij De Blokstallen: ‘Je gaat niet bij de advocaten in het gouden torentje op bezoek’

Vijf jaar geleden. De Blokstallen is nog in zijn oude staat als de dames van Anderz Advocaten hun oog laten vallen op de sfeerimpressies. Een pand in de binnenstad dat in de vroegere stijl wordt opgeknapt voor diverse ondernemers. Het idee dat zij hier een grote ruimte met een dubbele verdieping en een vide kunnen huren, dat lijkt ze wel wat. Maar ook het feit dat meerdere bedrijven zich hier vestigen: cliënten hebben zo minder het gevoel dat ze bij de advocaat binnenstappen.

Het is de ‘bouwborrel’ die Linda Prop en Katelijne Baas laat inzien in wat voor bijzonder project ze zijn gestapt. Linda: “Met enkele nieuwe huurders namen we er een kijkje. Alles lag nog open en we mochten onze ruimte bekijken. Als ik er nu aan terugdenk, is het zo bizar mooi opgeknapt.” Dat vinden ze niet alleen zelf, maar ook de vele bezoekers die ze hier ontvangen. Katelijne: “De standaard reactie is: ‘wow, wat zitten jullie gaaf hier!’”

Ideale ligging

Binnen de advocatuur zijn er genoeg concullega’s die vanuit huis werken. Katelijne: “Dat is niks voor ons. We vinden het juist fijn om op locatie te werken. En werk en privé zoveel mogelijk gescheiden te houden. Werken op een plek waar we onze cliënten kunnen ontvangen. Cliënten komen vaak vol emotie naar ons toe, dan heb je geen zin om rondjes in de stad te rijden voor een parkeerplek. Cliënten kunnen hier voor de deur parkeren.”

Gouden torentje

Wat de dames vooral zo aanspreekt aan De Blokstallen is de informele sfeer. Linda: “Je gaat niet bij de advocaten in het gouden torentje op bezoek. Wij zijn er voor iedereen en dat kunnen we hier uitstralen.” Op maandag is er een vrij inloopspreekuur waarbij de dames mensen geheel vrijblijvend te woord staan. Katelijne: “Doordat er vaak gevoelige informatie wordt gedeeld, maken we vaak gebruik van de vergaderruimtes. Die privacy is heel prettig.”

Reuring in het pand

Toch hechten Linda en Katelijne ook veel waarde aan de reuring die het pand biedt. Linda: “Als je hier een rondje loopt, is er altijd wel iemand waarmee je een praatje kunt maken. Dat hoeft niet per se over werk te gaan en dat is ook weleens fijn. Met regelmaat is er een borrel of leuke activiteit samen met de huurders uit het pand. Dat is altijd weer even gezellig!”